Fira Fetaostens Dag
olika sorters kalamataoliver

Fetaostarna i våra
svenska butiker

Intresset för fetaost har aldrig varit så här stort. Konsumenter har förstått att Feta går att använda i all möjlig matlagning. Våra nyheter blir snabbt populära tillägg på matbordet, och i takt med att fler svenskar upptäcker den nyttiga medelhavsmaten kommer det ständigt behövas fler sorter och variationer.

Här är några noga utvalda produkter från Fontana:

Kalamataoliver - originalet

Feta Original

Det här är vår mest uppskattade fetaost, och den som funnits längst på svenska marknaden. Har vunnit priser och utmärkelser för sin goda smak, bland annat Superior Taste Awards och World Cheese Awards.

> Fetaostens innehåll och näringsvärde

Kärnfria Kalamataoliver

Feta från Lesvos

På ön Lesvos äter man gärna en stor bit fetaost till middag. Det har man gjort sedan urminnes tider. Osten skiljer sig från den på fastlandet, med mer syrlighet och mindre sälta. Gott till milda sallader och i varma maträtter.

> Fetaostens innehåll och näringsvärde

Små kalamataoliver - Mini

Feta med 100% fårmjölk

Mjölken i vår fårmjölks-Feta kommer från frigående djur i norra Grekland. Avsaknaden av getmjölk ger osten en distinkt karaktär, rik på smak och syrlighet. Ett gott komplement till Fontana Feta Original.

> Fetaostens innehåll och näringsvärde


Skivade kalamataoliver

Ekologisk Feta

Fontanas Ekologiska Fetaost stoltserar med att vara vår mest prisbelönta ost någonsin. Den produceras i norra Grekland, vid naturreservatet i Grevena. Mjölken kommer från frigående djur.

> Fetaostens innehåll och näringsvärde

Ekologiskt odlade oliver från Grekland

Ekfatslagrad Feta

Fontanas ekfatslagrade Fetaost lagras i minst fyra månader i rökiga ekfat. Resultatet blir en feta med djup, kraftig smak som älskas av både finsmakare och matglada amatörer.

> Fetaostens innehåll och näringsvärde

Ekologiska svarta oliver utan kärnor

Övriga Fetaostar

Bredden i Fontanas fetaostsortiment är svårslagen. Förutom våra egna sorter marknadsför vi även Greco Taverna Feta och Feta Mevgal som tillför stor variation i matlagningen.

> Taverna Feta    > Mevgal Feta